Mina Green Day-faves (bilder)

Världens finaste män.
(Ja - Tré och Mike är ditphotoshoppade...)...Och så min absoluta favorit på herr Armstrong:

Senaste tillskotten i min Green Day-dirtymapp

Lite foton från mitt 2008-arkiv

Tagna med mitt 18-55mm-objektiv.

©

Några bilder från dagen

Idag tog jag mig in till stan för att träffa Jonna, Tommy och Hugo <3
Jag har inte träffat Jonna sen...oktober tror jag? så det var fint att träffa henne igen!
Världens finaste vän.Oredigerade bilder, tagna med mitt EF 50/1.8 II-objektiv
(Ja, jag ska köpa ett UV-filter snart...)

Frukost!

mms_img67965 (MMS)

Frukost!

Körlektionen

Så, ja - i onsdags övningskörde jag för första gången på trafikskolan.
Jag kände mig lite ringrostig då mamma helst inte vill köra med mig på vintern (hon är så sjukt osäker på sin körning = hon dör lite varje gång jag sitter bakom ratten) så jag sa till hon jag körde med att jag aldrig hade kört i trafiken.

Handledaren (som för övrigt var sjukt snäll) körde mig till ett område i Adolfsberg där det inte var så mycket trafik.
Jag lärde mig starta i en backe, krypköra, växla ända upp till fyran och att Örebroförare är idioter.
En gång fick handledaren bromsa på sin sida, och det var då när en idiot körde rakt ut fast han hade väjningsplikt, och det var jag inte riktigt beredd på. Attans.

Så tills nästa onsdag ska jag träna på att backa runt ett hörn och tänka efter att jag måste blinka, släppa gasen, bromsa, koppla ner, växla, svänga. Tydligen gör jag på ett helt annat sätt, och både mor och far ursäktar sig för det är dom som har lärt mig att blinka, bromsa, koppla ner, växla, svänga.

Snacka om brainfreeze. Jag försöker att inte tänka allt för mycket på vad jag sysslar med när det är dags att svänga, för då kommer det bli totalstopp i huvudet.

Oh well...

Mobilblogg

Ok, det blir i princip bara mobilbloggar nuförtiden då jag inte orkar plocka upp datorn på veckorna...ska försöka uppdatera normalt i helgen. Nu sitter jag på praktiken. Om ca 40 minuter är det lunch och klockan två ska jag klippa Johan. Idag har jag roat mig med att diska miljontals färgpenslar och skålar. Jag har dessutom läst massa nya stories på Coming Clean, jag fastnade särskilt för en där Billie blev vampyr...tills jag läste att vampyren som bet honom hette Edward och var vegetarianvampyr. Bummer. Jag gillar verkligen inte Twilight (och ja, jag har faktiskt gett både böckerna och filmerna en chans. Not my cup of tea, alltså. Ska det vara vampyrer skadet vara blod, våld och...explodering i solen. Inget jädra glitter. Det är inte After Dark!)

Provar att mmsblogga så jag kan börja lägg...

mms_img56773 (MMS)

Provar att mmsblogga så jag kan börja lägga in lite fler bilder i bloggen... Jag skulle kunna slå någon för lite sushi just nu.

Mobilblogg - övningskörning

Jag sitter och läser i min körskolebok. Jag hade nämligen glömt bort att det är imorgon jag ska övningsköra på körskolan för första gången...och jag är seriöst livrädd. Haha! Jag kommer ta livet av både mig och läraren, för hon kommer förmodligen köra ut mig i trafiken som är full av cyklister (jävla Örebro). Hoppas på att jag inte gör bort mig allt för mycket, haha.

Angående utlandspraktikmötet

Just det ja, i lördags var jag ju på möte. 09.30 befann jag mig i aulan på skolan (inte ett dugg utvilad) och fick lyssna på typ allting vi redan visste om tills flygtiderna äntligen poppade fram.

Den 6 mars, 16.25 lämnar flyget svensk mark.
Jag tackar högre makter för att det är SAS och Arlanda och inte Ryanair och Skavsta.
Jag är redan så flygrädd att jag nästan kräks bara av att tänka på att vara i luften i 2½ timme (HJÄLP) och det blir inte direkt bättre av att flyga något som liknar en Golf.

Den 28 mars, 10.05, är jag hemma igen.
Jag lider av hemlängtan och kommer förmodligen dö av att vara borta i över tre veckor, men jag ska i alla fall försöka. Jag har ångest över att jag missar min fars födelsedag, men pappa skrattar bara bort det. Han har nog åldersnoja. Jag tänker köpa något fint åt honom, och även något fint åt Jonna som fyller dagen efter jag åker.


Med det här inlägget inleder jag min nya kategori, Frisörpraktiken i Leeds -11.
Då blir det lättare att hitta allt som handlar om praktiken senare!

Jag kommer ha datorn med mig till England så jag kan lägga upp bilder och sånt på bloggen.

Byte av bloggplattform

Jag borde sova, men nope.
Jag googlar istället efter det enklaste sättet att byta bloggplattform för blogg.se går mig på nerverna rätt mycket.

Alarmet står på sju. Yikes, yikes, yikes.


Scream at me until my ears bleed

Everbody loves a joke
But no one likes a fool

No one could save me but you

Only inside I'm free
I'm tired of waiting
You've got to let me dream


Like...y'know?

Imorgon: Nytt objektiv!Objektivet är plastigt och när man tar kort låter det som man sågar igenom en tv med en motorsåg, men det är ett lätt, billigt och litet objektiv som kommer få följa med mig i sommar!

Det var även ett tag sen min stackars systemis fick nytt material, så nu är det dags...

Slö söndagskväll

Jag är sugen på kladdkaka och chailatte. Jag är inte sugen på skola imorgon.

Jag försöker få mina lärare att fatta att jag verkligen inte kan ta hem en utbytesstudent och på tisdag och lördag är det möte om hela skiten.
Tbh känner jag ingenting över Leeds - varken pepp eller opepp.
Jag hoppas dock att det löser sig så jag och Felicia kan bo tillsammans, åtminstone vara på samma salong, för då kommer peppen komma!

Nu ska jag nog gå ner och göra mig en chailatte och fortsätta titta på slöfilmer, sen blir det nog en tidig kväll så att jag orkar upp imorgon.
Matte imorgon = inte pepp. Sju matteprov att göra innan skolavslutningen = verkligen inte pepp.

Hold your breath on your way down

Jag är helt blåslagen efter min faceground igår. Jag längtar tills jag kommer hem och kan lägga en vetekudde på nacken.

Nu sitter jag i skolan och borde egentligen jobba med någon svenska/frisör/bröllopsgrej...
Oh well.


Awesome as fuck, släpps i mars. Tracklist finns här.

Mobilblogg - vintern VS Jinx,1-0

"Gå försiktigt nu", var det sista min mor sa innan jag skulle gå till bussen. Jaja, tänker jag, jag vet att det är isgata på gården, men jag vet ju exakt när det börjar...så jag kliver ut, tänker "okej, här börjar isgatan, här måste jag gå jävligt försiktigt" men...: jag faller omkull och flyger som en vante. Mamma flyger ut lika fort hon haha, och tur är väl det för så fort jag reser mig upp igen så håller jag på att tuppa av... Tack vare isjäveln är jag nu försenad och har även en stukad arm. Touché, vintern..touché.

Mobilblogg - första dagen efter lovet

Jag fick 40 minuters sömn - från när första alarmet ringde tills jag blev allt för kissnödig för att ligga kvar. Så min dag har i princip bestått av...suddighet. Nu har jag tagit ett jellybath och tittat på Sex and the city och snart börjar Top model igen. Min säng har nästan aldrig varit skönare. Jag ska även passa på att säga grattis till min fina vän Jonna och hennes pojkvän Tommy som blev föräldrar till en fin liten Hugo idag <3

Mobilblogg - sömnlös natt (igen)

Det första alarmet slår igång om tre timmar. Nice one. Jag har två alternativ: antingen dygnar jag och kan ta mig upp ordentligt för att kunna se skaplig ut, eller så läser jag klart storyn jag håller på med just nu, sover någon timme och riskerar att försova mig. Tough one. Vi får se hur det blir...

Nu är lovet slut

Natten var jobbig och jag sov alldeles för länge. Det ska bli intressant att se när jag somnar i natt alltså...
Imorgon är det tillbaka till skolan - jobbigt fast ändå roligt att träffa alla fina vänner. Och så börjar lovet nästan bli för långt...Det är snart lov igen!
Nu är även pappas ledighet slut och han är på väg upp mot Nykvarn. Så jag är hemma hos mamma igen, hon jobbar så jag väntar på att Harry Potter ska börja på Canal+. Mamma har nämligen en veckas testtid så vi har alla kanaler tills på tisdag...haha.

I veckan ska jag skaffa gymkort och kolla synen. Behövligt.
Jag ska även köpa mig en Dookie LP...Inte lika behövligt egentligen, men...oh well.

Mobilblogg

Jag hade till och med alarm imorse för att kunna titta på solförmörkelsen, men icke. Himlen täcktes av ett grått täcke och jag kunde inte ens lista ut vart fan solen var. Oh well... Jag och pappa har precis varit och tittat på tv (det fanns inga) och nu har jag listat ut att min ständiga huvudvärk tyder på dålig syn... Ögonen går i kors, jag spänner ansiktet ooch ja: får huvudvärk. Tur att man har råd att betala synundersökning också...fml.

Solförmörkelse imorgonSka ni ställa klockan för att titta?
Jag funderar på att göra det - vad jag minns så har jag aldrig sett en solförmörkelse, i alla fall inte en som täcker solen till 85%. Dock måste jag leta upp något för att "skydda" ögonen (Man skall inte ta några risker!).
Önskar att jag även hade haft min kamera med mig, men...oh well!

Detta ska bli intressant.

Sammanfattning 2010

Januari:
Carro
var här och spenderade nyår och stannade några dagar till. Efter hon åkt hem bokade jag resan till England.
Köket hos pappa började byggas om.

Februari: 
Mamma åkte till Thailand och jag och bror var hemma själva i typ två veckor, haha. 

Vi hade ju även biljetterna till LCCG och Wembleyspelningen i våra ägor sen november 2009, men den här månaden fick vi chocken att Green Day skulle göra spelningar i hela Europa och den tredje gdkonserten det året bokades in.

Jag fick även mitt övningskörningstillstånd den här månaden.


Mars:
Såg den efterlängtade Alice in Wonderland på premiären (nördig som jag är).
Åkte till Jönköping för att gå på en frisörmässa med klassen, med krupphosta och inte en gnutta hörsel på höger öra...
Såg Kent för tredje gången med mina fina vänner. Och träffade i samma veva Anna som jag pratat med på internet sen...2004? 2005?...men aldrig träffat!


April:
Ok, den här månaden hände typ ingenting viktigt vad jag minns...
Förutom att jag äntligen fick byta klass (bästa valet i mitt liv typ) efter att EN VISS NÅGON tyckte det var skitroligt att sprida falska rykten som bildades till hat. Thank you, m'dear!
Sen fyllde jag år, men det gör jag varje år den 20 april...

Maj:
Här började bara den riktiga längtan och nervositeten tills sommaren börja.
Klassen stack till Strike och bowlade och jag besökte för första gången Yeahfestivalen - vi fick alla lite för mycket och hade sjukt jävla roligt. Förutom att en P14 förstörde kvällen genom att anklaga oss för att snudda - nej förlåt, TRAMPA SÖNDER! - hans väska...fast sen när han kom tillbaka med ett gäng på tio stycken andra P14 så var det tydligen hans hand vi hade trampat sönder...grejen var att vi inte ens hade nuddat hans jävla väska. Jag fann det bara så jävla roande att han hittade tillbaka till 2007 och kallade oss för "jävla emofittor"...Juni:
Bästa månaden. EVER.
Eliten gjorde comeback och köade över Bergakungen i två nätter för Green Daykonserten på Ullevi. Globenköandet var mysigare på ett sätt - men denna gång var det i alla fall inte minusgrader och regn...
Grät sönder mitt hjärta när jag för andra gången fick ha världens finaste män bara någon meter ifrån mig.
Konsertbakfyllan dödande mig nästan och jag var både mörbultad och hes, men morgonen efter konserten ägde rum skulle jag ta mig till Sölvesborg där pappa väntade på mig - det var dags för årets Sweden Rock.
Fem byten (varav ett x antal ersättningsbussar då några stationer byggdes om) så var jag där och fick vara med om ett regnigt men ett förbannat fantastiskt Sweden Rock.

När den festivalen var slut tog jag och pappa oss ner till Malmö för att se KISS på Malmö stadion. Och fy i helvete vad värda dom pengarna var. Far min har ju haft turen att ha fått sett KISS varje gång dom varit i Sverige förutom 08 och han njöt han med. It...was...AWESOME. En av dom bästa konserter jag har sett, i alla fall!

Vi spenderade hela natten med att åka bil. Jag skulle ju nämligen morgonen efter konserten åka upp till Carro i Uppsala för att vänta in den efterlängtade Englandresan.
Vi stannade bara en gång för att pappa blev så förbannat trött, men vi kom i alla fall hem rätt skapligt och jag fick några timmars sömn.

Packade om väskan och åkte tåg med ca två byten till Uppsala.
Jag och Carro gjorde i princip allting utom att sova. Färgade håret, städade, kontrollerade allting, kollade på Family Guy...
Och när morgonen kom skjutsade hennes pappa oss till Arlanda och jag höll seriöst på att kräkas av nervositet. Ringde runt till mamma, pappa, bror och Leon och nästan grät pga flygångesten.
Flygresan gick dock bra - förutom en skitgnällig gubbe som hatade mig och Carro för att vi "aldrig var tysta". Gubbjefel.

När vi landade på Manchester airport tog vi direkt en taxi till LCCG, vi var först på plats och vakterna tyckte vi var skitcoola som kommit ända från Sverige haha...och berättade för oss att Green Day skulle komma förbi och soundchecka vid tretiden den dagen.
Vi trodde honom inte först, men...vid tretiden kom det minsann två hyrbilar med dom fina pojkarna i. Jag dog av teenieness och vi fick se och höra soundchecket. Billie såg dock mest bara bakfull ut, Tré skrattade och Mike verkade vara sjukt jävla stolt. Haha favoritboysen!

Insläppet på konsertdagen var kaos. Jag tänker inte gå in på allting för allt är så jävla komplicerat (jag håller faktiskt FORTFARANDE på att skriva en ordentlig Englandsammanfattning, sex månader efter allt hände...), men det löste sig och vi fick stå där front row och ha pojkarna någon meter ifrån oss för tredje gången.Som sagt så tänker jag inte gå igenom precis allt då jag faktiskt håller på med en ordentlig Englandsammanfattning, so snabbgenomgång, here we go:

En natt på motellet i Manchester - brandlarmet gick och ingen vaknade.
Tidigt som fan tog vi bussen till London, eliten splittrades för ett tag.
Hade the time of my life i London i alla fall!
Ännu en gång får vi höra soundchecket och vi spenderar en natt utanför Wembley stadium.

Ännu ett jävla panikinsläpp och bråk med jävla fittengelsmän som tror att jag inte förstår engelska...
Det spelar egentligen ingen roll, för att för fjärde gången så står vårat favoritband framför oss.

Vi missade även sista tunnelbanan hem och fick åka dubbeldäckare till motellet...Dock gick dubbeldäckarfanskapet inte hela vägen så istället gick vi vilse i London mitt i natten.

Dagen efter konserten besökte vi Abbey Road och Imperial war museum och sen var det 14 timmar på Stansted att se fram emot...flygresan gick på typ tio minuter kändes det som, alla sov ända från när flyget lyfte tills flygvärdinnorna väckte oss när det var dags att landa...

Juli:
Sommarjobbade på ett dagis i Kumla och var döende första veckan...typ. Mamma misstänkte körtelfeber och jag fick akuttid - några tester och blodprov senare det visade sig dock vara någon konstig infektion och blåsor i halsen. Det gjorde så sjukt jävla ont när jag svalde...

Tog ledigt en vecka för att åka på Arvikafestivalen. Antingen regnade det eller så var det så varmt att det var förjävligt, men fy fan vad kul jag hade, haha!

Åkte till Göteborg för att träffa fina människor och gå på Liseberg.

 


Augusti:
Maskerad hos Alice, en resa till Målilla för att vara Zorrosupport, kräftskiva och årets sista festival: Skogsröjet.
Skolan började igen och jag trivdes (trivs fortfarande!) som fisken i vattnet.

September:
Av någon anledning så har jag inget minne från den här månaden. Min bror fyllde 20, det minns jag...
Så jag tror inte så mycket hände denna månad, helt enkelt.

Oktober:
Carro
kom hit och hälsade på och vi hade en mysig helg <3
Min ena honkatt fick även tre fina kattungar.November:
Min andra honkatt fick fem fina kattungar.
Jag och Felicia fick reda på att vi har fått möjligheten att åka till Leeds i tre veckor i mars!
Nördig som jag är så såg jag även Harry Potter på premiären.December:
Well, behöver jag ens skriva någonting om december? Det var ju nyss, och det hände inget mer än julklappshandel, en förbannat rolig julavslutning med halvnakna lärare, julafton, Leons födelsedag och nyårsafton...

Så det var det. Det blev lite för kasst i slutet, men jag tröttnade redan när jag var halvvägs igenom junisammanfattningen. Håll till godo!
Mobilblogg - Gott nytt år!

Jag har precis ätit en sjukt god pizza och druckit en sjukt god cola. Natten var lång, men även trevlig. Jag ska skriva en sammanfattning av 2010 när jag orkar resa mig från soffan och plocka upp datorn. Ciao! (jag tänker tyvärr inte vinna er uppmärksamhet genom att slänga ur mig tomma löften som 'absolut kommer hända 2011!'....no thank you.)